Oefenen met 'Zeg ja tegen schaken'.

Verslag 29 schoolschaakclub De Lettertuin 23 maart 2015

De schaakclub van basisschool De Lettertuin in Ede is maandag 23 maart 2015 voor de 29e keer bijeen geweest. Het was de 24e bijeenkomst van dit seizoen. Er waren elf kinderen het hele uur aanwezig en er waren twee afmeldingen en één niet-afmelding. Twee jongens kunnen wegens logistieke problemen niet meer meedoen. Eén deelnemer moest van Karel vertrekken wegens zijn gedrag. Het motto is: ‘meedoen of wegblijven’.

Nadat we alles hadden klaargezet, zijn we tien minuten gaan uitwaaien op het schoolplein.

Via de beamer hebben we een video bekeken over de OSBO schoolschaakfinale. De Lettertuin is zevende geworden. Dat is best goed, want er deden 310 teams mee in de voorronden. We hebben een finalepartijtje van Fadi besproken. Dat staat in het weblogverslag op www.schaaktalent.nl.

We hebben ook geoefend met het internetproject ‘Zeg ja tegen schaken’, de Nederlandse versie van ‘Say Yes2Chess’. Daarmee kun je partijen spelen tegen andere kinderen uit acht landen in een aparte ‘room’ van Playchess. Iedereen heeft een eigen code. Helaas waren we alleen zelf aanwezig met een paar spelers. Die hebben tegen elkaar gespeeld.

Op 20 april is er een bijzonder programma op de schoolschaakclub: de school speelt dan op tien borden een internetmatch tegen basisschool Yehud van GM Boris Alterman uit Israël. We gaan volgende keer oefenen met Playchess accounts en Skype.

Op 13 april krijgen we bezoek van internationaal meester (IM) Merijn van Delft.

In de schaakkoffer liggen diverse boekjes. Die kun je lenen.

Het was overwegend gezellig. Karel vindt het niet leuk als hij politieagentje moet spelen.

Tip: Doe elke dag 10 diagrammen van de Stappenmethode van de dubbel-cdrom.
Tip: Op www.schaaktalent.nl staat veel informatie. Bijvoorbeeld onder de button ‘Leren schaken’ of ‘Links voor jeugdschakers’ (ook video’s).

Gepost: 26 maart 2015