Ilse en Floortje noteerden hun partij.

Verslag 30 schoolschaakclub De Lettertuin 30 maart 2015

De schaakclub van basisschool De Lettertuin in Ede is maandag 30 maart 2015 voor de 30e keer bijeen geweest. Het was de 25e bijeenkomst van dit seizoen. Er waren elf kinderen aanwezig.

Nadat we alles hadden klaargezet, zijn we tien minuten gaan uitwaaien op het schoolplein.

Via de beamer hebben we een de button ‘Leren schaken’ op www.schaaktalent.nl bekeken. Daar kun je online YouTube video’s vinden, sites om tegen te spelen en ook een link naar de spelletjeskaarten. Die spelletjeskaarten (met een paar stukken en pionnen) zijn een goede manier om te leren schaken.

Daarna zijn de jongste kinderen gaan oefenen met de spelletjeskaarten.
Floortje en Ilse besloten een partij tegen elkaar te spelen en die te noteren. Daarbij gebruikten ze één formulier. Degene die aan zet was, schreef haar eigen zet op.

Oudere kinderen oefenden via eigen laptops met de Emanuel Lasker ‘room’ (speelzaal) op de server Playchess. In die room speelt De Lettertuin op 20 april van 15-16 uur een online match tegen de Herzel basisschool uit Yehud in Israël. Hun schaakleraar is GM Boris Alterman.

De volgende bijeenkomst op 13 april krijgen we bezoek van internationaal meester (IM) Merijn van Delft. Op het programma staan een groepsinterview met hem, een simultaantje en snelschaken.

Het was gezellig.

Gepost: 1 april 2015